Zoran Terzić (©Reuters)
Zoran Terzić (©Reuters)

Zoran Terzić zbog rata ostao bez ugovora

Vreme čitanja: 1min | pet. 25.03.22. | 16:55

Dugogodišnji selektor Srbije ne ide u Rusiju

Po isteku ugovora sa Odbojkaškim savezom Srbije, sredinom januara, objavljeno je da Zoran Terzić više neće biti selektor ženske reprezentacije.

Do rastanka je došlo posle 20 godina saradnje i isto toliko medalja na svim najvećim takmičenjima, a ubrzo potom pojavila se informacija da Terzić preuzima najbolje odbojkašice Rusije. Do toga, kako stvari stoje, neće doći.

Izabrane vesti

Specijalizovani odbojkaški sajtovi pišu da trofejni strateg nije potpisao ugovor sa tamošnjim Savezom, a s obzirom na sankcije koje Rusija trpi na svim nivoima zbog rata u Ukrajini, teško je poverovati da će Terzić preuzeti Ruskinje kojima je zabranjeno učešće na turnirima pod okriljem evropske i svetske federacija (CEV i FIVB).

To, ipak, ne znači da će Terzić ostati bez posla. Paralelno sa radom u Odbojkaškom savezu Srbije od 2018. on vodi i odbojkašice Fenerbahčea, s kojima je u aktuelnoj sezoni stigao do polufinala Lige šampiona zbog izbacivanja ruske Lokomotive Kalinjingrad. Tim iz Istanbula za finale će se boriti sa lokalnim rivalom Vakifbankom, a boljeg iz tog duela u finalu već čeka italijanski Koneljano, na čijoj klupi sedi novi selektor srpskih odbojkašica - Danijele Santareli.

Podsetimo, Italijan je angažovan umesto Terzića, a saradnja je dogovorena do 2025. godine. Zvaničan debi imaće u junu kada počinje Liga nacija.



tagovi

Zoran Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara